Thursday, 28 September 2017

3 tips DIY

Perlu ker berbelanja mahal untuk cantik ???🤔
.
.
Lebih- lebih lagi pada mereka yang mengalami masalah kulit especially JERAGAT!! Hurmmm dah la susah nak hilang
.
.
Hakak- hakak tak nak ker dengan menggunakan modal yang sedikit, mampu membantu merawat masalah JERAGAT.
.
.
Meh sini Fiza nak share tips yang berguna untuk hakak- hakak diluar sana,
.
.
1. Jus Lemon

❤️Jus lemon adalah bahan yang amat berkesan untuk merawat tompokan jeragat. Jus lemon mempunyai ciri pencerahan kulit yang baik yang akan bertindak sebagai peluntur kepada bintik-bintik jeragat.
.
Caranya:
.
Sapukan jus lemon segar pada kulit yang terjejas dan perlahan-lahan urut bahagian itu. Biarkan selama 10 hingga 15 minit dan kemudian bilas dengan air suam. Ulang aktiviti ini dua kali sehari.
.
Cara lain adalah dengan menggunakan skrub lemon. Potong lemon separuh dan taburkan setengah sudu teh gula di atasnya. Perlahan-lahan gosok pada wajah anda selama beberapa minit dan kemudian bilas wajah anda dengan air. Petua ni boleh diamalkan 2x seminggu yer.
.
.
2. Krim Yoghurt

❤️Asid laktik dalam yoghurt boleh membantu untuk menghilangkan jeragat. Ia amat berguna untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif.
.
Caranya:
.
Sapukan sedikit krim yoghurt pada kulit wajah yang mempunyai jeragat dan biarkan ia kering selama beberapa minit. Bilaskan wajah anda kemudian lapkan perlahan-lahan menggunakan tisu lembut atau tuala. Kemudian letakkan pelembap. Petua ini tidak akan menyebabkan kerengsaan kulit atau kekeringan. Ulang sekurang-kurangnya sekali sehari sehingga jeragat hilang dan pudar.
.
.
3. Madu

❤️Madu sangat baik untuk memudarkan jeragat kerana ia mengandungi enzim yang membantu meringankan pigmentasi kulit. Sebagai tambahan, sebagai pelembap semulajadi, ia bagus untuk melempapkan kulit muka anda.
.
Caranya:
.
Campurkan gandum dengan madu suam. Pakai masker ini dan biarkan selama kira-kira 10 minit. Bilas wajah anda dengan air suam ,kemudian bilas sekali lagi dengan air sejuk. Ulangi 2-3x seminggu untuk beberapa bulan. Ini adalah salah satu remedi yang paling berkesan untuk jeragat.
.
Cara yang lain adalah membuat campuran madu + yoghurt, dan sapukan pada kawasan bermasalah. Biarkan selama 30 minit kemudian bilas dengan air. Lakukan setiap hari sehingga anda mendapat hasil yang diharapkan.
.
.
Bila da dapat tips ni, janganlah tak cuba yer hakak- hakak. Selamat mencube semua🤗
.
.
Nak yang lagi LUAR BIASA HEBAT? Cecalit jer #WD.
.
.
Mudah bukan, hanyak calit pada 3 bahagian nadi saja dapat merawat masalah jeragat tauu. Bukan itu je malah kulit akan lebih cerah, anjal dan pelolesss. Baru la cik abang pandang tak lepas 😍
.
.
Cecepat tekan link kat bawah ni sebelum kehabisan:

Kulit kusam tu macam mana ye?

Kulit kusam ni macam maner yerr? Musykilnya 🤔 Macam mana nak tau kalau kulit kite ni kusam ke tidak yerr
.
.
Ramai yang tak tahu sebenarnya ciri- ciri kulit kusam ni. So, hari ni Fiza nak share macam mana nak tau kulit kite ni kusam ke idokk
.
.
Jom la cikedout sesame,
.
.
1)Kemunculan Garis-Garis Halus Pada Kulit Wajah
❤️Kulit yang kusam akan melajukan proses penuaan pada kulit wajah. Individu yang mempunyai kulit yang kusam akan lebih cepat mendapat kedutan di kulit wajah menyebabkan mereka kelihatan lebih berusia.
.
.
2) Lingkaran Gelap Di Bawah Mata
❤️Lingkaran gelap yang sering dikaitkan sebagai ‘mata panda’ bukan sahaja berpunca dari kurang tidur tetapi ia juga terjadi akibat kulit yang kusam. Ini mungkin disebabkan oleh amalan makanan yang tidak seimbang yang menyebabkan kekuangan nutrisi.
.
.
3) Kulit Kelihatan Kering
❤️Kulit akan kelihatan kering dan tidak segar. Bila disentuh, kulit akan rasa lebih kasar. Ini terjadi akibat kurang minum air lebih-lebih lagi ketika cuaca panas terik.
.
.
4) Kulit Wajah Berminyak
❤️Kulit wajah yang jenis berminyak akan memudahkan kotoran dan debu melekat padanya. Ini akan membuatkan kulit anda kelihatan kusam dan kurang bermaya. Untuk anda yang
mempunyai masalah berminyak disyorkan agar anda mengutamakan penjagaan wajah yang betul.
.
.
5) Kemunculan bintik atau jerawat kecil
❤️Satu lagi tanda kulit kusam adalah bila kulit anda kasar akibat kehadiran jerawat-jerawat kecil ataupun digelar sebagai jerawat nasi. Jika tidak dirawat, ia akan meninggalkan parut-parut jerawat yang tidak diingini di wajah anda.
.
.
Jangan tak tahu eh, kulit kusam akan menyebabkan wajah kite nampak tua dari usia sebenar tau. Sedih kan bile orang cakap kite tue, padahal mude lagiiiii.😩
.
.
Jadi, kalo nak muka kita nampak muda dan berseri- seri, apa susah, kitakan ada cream LUAR BIASA HEBAT, #WD yang terbukti dengan kuasa magiknya yang mampu mengatasi masalah kulit kusam ni.
.
.
Hanya cecalit je pada 3 point nadi dah nampak gojess hokayy.
.
.
Cecepat tekan link kat bawah ni sebelum kehabisan:

Punca Kulit Kusam

“Kenapa muka nampak tak berseri ni, dah cuci muka pun nampak macam baru bangun tido lagi, macam mana nak buat niii.”😱
.
Aduhaii stress kan bile bangun tidur muke nampak macam #hantukaklimah, sisturr kat sana tu, nak tau tak ape penyebab kulit kite kusam & tak bermaya.
.
Sini la Fiza nak share,
.
1. Stress
☘️Stress merupakan gangguan psikologi yang juga merupakan musuh besar untuk mempengaruhi penampilan samada secara fizikal mahupun mental. Stress menyebabkan kelenjar dalam tubuh seseorang tidak dapat mengawal emosi sekaligus menyebabkan wajah mudah berjerawat, psoriasis ( sejenis penyakit kulit ), eczema, gatal-gatal dan juga bintik-bintik merah.
.
2. Diet yang tidak sehat dan kurang teratur
Sisturr-sistur ada yang berdiet ke??
☘️Ada sesetengah program diet yang dijalankan tidak teratur, tidak sihat dan tidak seimbang sehingga tubuh kekurangan tenaga dan nutrisi penting untuk tubuh badan sekaligus memberi impak kepada wajah. Sementara itu, bagi mereka yang mengalami gangguan nafsu makan seperti anoreksia atau bulimia akan kekurangan protein dan vitamin yang menyebabkan kulit menjadi kering dan mudah mengelupas.
.
3. Efek dari sinar ultraviolet
☘️Seharian bekerja di luar atau ruang terbuka juga mempercepat perubahan pigmentasi kulit dan penuaan kulit dan mulalah kulit menunjukkan tindakbalas dengan bintik-bintik noda hitam / cokelat ( jeragat ). Kalau dibiarkan berterusan, boleh menyebabkan kanser kulit. Minimakan aktiviti luar supaya dapat mengelak dari terganggu dengan radikal bebas kesan dari pancaran sinar matahari.
.
4. Kurangnya beristirehat
☘️Pola tidur tidak teratur juga mempengaruhi wajah menjadi lebih cepat tua berbanding usia kerana kulit wajah juga memerlukan waktu rehat yang secukupnya bagi mengelakkan menjadi tidak bermaya. Waktu tidur yang teratur adalah 6 - 7 jam sehari.
Keperluan waktu tidur sangat diperlukan setiap individu. Kekurangan waktu tidur yang berkualiti akan membuatkan tubuh mengeluarkan hormon stress. Hormon stress yang dihasilkan akan menyebabkan munculnya jerawat, lingkaran hitam disekeliling mata, warna kulit terlihat lebih kusam dan membengkak serta tubuh kekurang darah. Jangan lupe tidur cecukup yer.
.
5. Berat badan yang mudah naik dan turun
☘️Ada diantara kita memiliki berat badan yang mudah naik dan turun secara tidak selari dan berikut merupakan salah satu punca susah mengembalikan keadaan bentuk tubuh dan berat yang ideal. Perubahan yang terjadi pada berat badan yang mudah naik dan mudah turun juga menjadikan wajah kelihatan tidak berseri dan tua berbanding usia asal.
Hokayy disamping kite menjaga aktiviti harian kite, kulit juga memerlukan bantuan untuk nampak sihat dan berseri. Contohnya kite amalkan pemakaian #WD jer, mampu mencerahkan kulit, bagi peloless, mengajalkan dan glowing tau😍
.
Mudah jer hanya cecalit pada 3 point nadi dah nampak kesan. Tapi kene konsisten yer, nak cantik kene sabar, baru dapat kesan yang kita inginkan.
.
Haaa macam ada yang minat je tu, mai la inbox kami ada promosi lagi ni JIMAT RM20 dari harga asal, berbaloii sangat.👍

Pengumuman tergempar !!



Pengumuman TERGEMPAR Khas buat Pengguna Produk Women Desiree Essential Cream.


Dengan ini ,Kami pihak HQ ingin mengumumkan Promosi Sempena ULANGTAHUN KE 3 #WD di pasaran akan TAMAT PADA BILA-BILA MASA SAHAJA! 





Pada mereka yang masih belum dapatkan #WD ni, kami nak bagi peluang pengguna menggunakan KRIM LUAR BIASA HEBAT #WD ni dengan HARGA PENJIMATAN SEBANYAK RM20!

Jom dapatkan HARGA ISTIMEWA ini dengan RM75 (SM) / 80(SS) SAHAJA + Free Postage. 

 
Jangan segan-segan inbox Fiza, tak pun tekan jer link kat bawah ni. Kita deal sampai jadi okeh

Apa kelebihan Wdec?



Pasti ramai yang tertanya-tanya kan apa kelebihan krim cinonet #WD ni, sebab tengok orang lain yang dah cuba makin flawless & gojess giteww

Hakak -hakak yang ada masalah kulit, tona kulit tidak sekata, jerawat & jeragat ker jangan sedih-sedih yer, masih ada jalan penyelesaiannya

So hakak-hakak yang belum tau meh sini FIZA nak habaq mai pa dia #WD ni.

WD dirumus khas menggunakan teknologi nano dimana kadar penyerapan adalah 12x ganda lebih cepat jika disapu pada nadi.

Dengan adanya kandungan bahan utama dalam krim WD ini seperti Niacinamide, Ekstrak Akar Paeonia Suffruticosa, Glutathione, Arbutin & Pueraria Mirifica Extract dapat membantu menyelesaikan masalah kulit.

Antara kelebihan yang terdapat pada krim Wd ialah:
– Membantu mengatasi masalah jerawat & jeragat
– Agen antii-penuaan ( awet muda )
– Menaikkan Seri Wajah
– Mecerahkan Kulit

Mane-mane sis yang nak bertambah cantik tu bolehla try #WD, yang penting kene konsisten tauuu. Nak cantik kene usaha dan sabar baru hasilnya kebabomm.

Tak kan nak tengok orang je cantik, jomla kite cantik beramai-ramai.
Pssttt berminat ka? Mai la inbox kami yer

Women desiree? Wdec? WD? ape tu?



Tulah soalan yang selalu Fiza dapat bila duk layan customer. Ramai yang ingatkan #WD ni krim untuk muka, macam krim malam tu.
 

Bukan tauuu, #WD ni lagii istimewa.

#WD ini ialah krim kecantikan yang mengunakan revolosi Bio teknologi NANO,
Sis pernah dengar Bio teknologi NANO ni?

Teknologi Nano ni banyak di gunakan dalam produk korea tau sis sebab tu ramai orang korea lelawa.

#WD ni fungsi dia pantas menyerap 12kali ganda ke bawah lapisan kulit terus ke pembuluh darah untuk membuang toksin dalam tubuh badan kita, cuci darah kotor yang boleh bawak penyakit dalam tubuh badan.

Ia mengaktifkan sel sel baru serta membuang sel sel kulit mati supaya kulit tampak lebih segar berseri umpama matahari yang menyinari pagi, memancor mancor giteww sis dan pastinya wajah tampak lebih awet muda 5tahun dari usia sebenar kita.

Selain itu, #WD juga membantu menaikkan seri wajah, mencerahkan kulit, menegang dan memantapkan tisu kendur dengan pantas serta meremajakan kulit.
Ia juga dapat memudarkan jeragat, menyelesaikan masalah eyebag dan masalah bibir kering dan hitam.Wahhh syiok kan ?

CARA penggunaan #WD ni pon mudah sis, tak sampai 3minit pon dah setel. sapu sapu kat bahagian nadi je.
- nadi kedua pergelangan tangan kanan - nadi kedua belah leher - bahagian (ari) rahim wanita.
Lepasni tak payah dah nak shake-shake, kemam-kemam bagai, sesapu je pada nadi dah boleh cantik.

Cube sis imagine, kulit makin cerah, glowing, anjal dan peloles, pakej tau sis. Bile jumpe kekawan je diorang duk puji kulit makin cantik, siapa yang tak suka kan.

Dah la mudah dibawa, mudah digunakan, berbaloii pulak tu harganya.
Yang duk menung berangan jadi bidadari tu, mai la inbox kami, kita tukar imaginasi tu jadi kenyataan betul tak.

WDEC vs Preggy Mommy



Ramai customer tanye untuk yang preggy boleh guna ke #WD ni? Selamat ke?

Boleh sis, dan ianya selamat juga untuk ibu mengandung. Sesetengah ibu hamil ada yang makin berseri-seri, ada juga yang nampak tak bermaya, faktor pembawakan budak, tak gitu sis, jangan risauu dengan adanya #WD sis boleh juga tampil menawan walaupun tengah hamil. Yela ibu hamil pun nak kelihatan cantik jugak, betul tak.

Kenapa Fiza kata selamat menggunakan #WD ni,
Kerana #wd ni telah didaftar dan mendapat kelulusan dari KKM so uolls tak perlu RISAU.

Produk #WD ni jugak selamat untuk ibu mengandung dan tidak sesekali memudaratkan keadaan bayi di dalam badan uolls semua.gojes semua jangan risau ok #wd ni bukan cream skincare,suppliment mahupun pill tetapi ianya adalah sebuah produk kecantikan essential cream yang boleh merawat dalam dan luaran uolls semua.

Jadi ullos semua yang mana tengah perggy tu yang nak stay and maintin, jelita,glowing,mercik dan melilih ketika perggy/mengandung so uolls boleh la risik-risik sis untuk info lanjut di whatsap.

Jangan malu- malu, meh Whatsapp / PM, kita deal sampai jadi. Cecepat tekan link kat bawah ni yer